Ramt af arbejdsglæde

Facebooklinkedin

Nu er det dagen derpå, efter kurset i stress og arbejdsglæde. Aftens tema var ikke ramt af stress, men derimod ramt af arbejdsglæde.

Og hvordan kommer så dertil……..

Energi-karet

Energi-karet var et udtryk jeg aldrig før har hørt, så det var nyt for mig. Og jeg må indrømme det tog jeg til mig. Det er helt sikkert et redskab jeg har tænkt mig at arbejde videre med.

Her får I lige mine noter, håber I kan blive kloge på det 🙂

Hendes billedet var et stort badekar med store løvefødder og en taphane i den ene side. Den hane kaldes en bevidstheds-hane og det er dig/mig der bestemmer over hvor hurtigt min energi bliver tappet ud af hanen. Hanen tapper hele tiden men det er hastigheden jeg bestemmer.

Så nederst på denne tegning skal der stå hvilke ting/situationer der tapper mig for energi. Og ved at skrive dem ned bliver man også bevidst om dem.

Øverst i dette kar skal der påfyldes energi, så der skal man også være bevidst om hvilke ting/situationer der gør at der bliver påfyldt energi.

Balance

Det man skal komme frem til det er at der skal være en balance mellem energi der bliver påfyldt og hvor meget energi der ryger ud af hanen. Så man hele tiden har nok energi i karet til at kunne være den person man gerne vil være.

Så hvad er det der DRIVER dig og hvad er det der DRÆNER dig??

Hvad så?

Når man så har fået skrevet alt ned hvad der dræner en og hvad der driver en, så skal alle disse ting/situationer igennem kontrol-cirklen.

Den kendte jeg heller ikke i forvejen, men til alle tingene der dræner dig skal du stille dig selv det spørgsmål:

Er det noget jeg har indflydelse på?

Hvis der er noget du har indflydelse på så kan du evt gøre noget ved det, og måske minimere den dræning, og hvis det ikke er noget du har indflydelse på så skal du sige PYT.

PYT og NEJ er 2 super gode ord, hvis du skal af med alle de ting du ikke har indflydelse på som dræner dig.

Jeg vil rigtig gerne blive ramt af arbejdsglæde, vil du også det?

 

 

Skriv et svar